Sery kozie

Idź do spisu treści

Menu główne:

Witamy Państwa serdecznie na stronach naszego gospodarstwa ekologicznego.
Nasze gospodarstwo zajmuje się uprawą ekologiczną płodów rolnych.
Zajmujemy się głownie ekologiczną hodowlą kóz mlecznych.
Zwierzęta przebywające w naszym gospodarstwie, żyją zgodnie ze swoja naturą.
Pasze są w 100% naturalnym produktem.
Uzyskany obornik jest wykorzystywany, jako naturalny nawóz pod uprawy.
Kozy są hodowane głównie w celu pozyskania mleka służącego do wyrobów sera.

Wytwarzamy w pełni metodami tradycyjnymi różne rodzaje sera koziego: twarożki, sery dojrzewające miękkie i półmiękkie.

Kozy wraz z owcami należą do najdawniejszych zwierząt domowych. Ich oswojenie nastąpiło w południowozachodnich regionach Azji tysiące lat temu, a wędrówki ludów przyczyniły się do rozpowszechnienia ich hodowli. Kozy były źródłem mleka na długo, zanim zaczęto hodować krowy.

Prowadzimy również warsztaty we wspólpracy z Uniwersytetem Humanistyczno-Przyrodniczym w Siedlcach z produkcji kozich serów. 

Zapraszamy Państwa również do naszego gospodarstwa w ramach Agroturystyki. Dysponujemy miejscami do rozbicia namiotów.
Istnieje również możliwość skorzystania z noclegów dla 4 osób.
Oferujemy pełne wyżywienie produktami naturalnymi i ekologicznymi.
Mają również Państwo możliwość obcowania ze zwierzętami, jak i czynnego uczestnictwa w ich życiu codziennym.

Zapraszamy Państwa do odwiedzenia naszego gospodarstwa.

Zdjęcia zamieszczone na tej stronie pokazują nasze gospodarstwo
 
 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego