Certyfikaty - Sery kozie

Idź do spisu treści

Menu główne:

Certyfikaty

Nasze gospodarstwo nieprzerwanie od 2007r. posiada certyfikat ekologiczny PL-EKO-07-05578 potwierdzany corocznie przez AgroBioTest.

W 2012 roku Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wpisało produkowany przez nas Kozi Ser Twarogowy z Cegłowa na listę produktów tradycyjnych.

Od początku ściśle współpracujemy też pod kontem badań z 
z Instytutem Bioinżynierii i Hodowli Zwierząt Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach, na podstawie umowy partnerskiej.

W 2016 roku Powiatowy Lekarz Weterynarii w Mińsku Mazowieckim wpisał do rejestru zakładów prowadzących działalność marginalną, lokalną i ograniczoną nasz zakład produkcyjny, wytwarzający 
"Kozi Ser Twarogowy z Cegłowa", 
pod numerem weterynaryjnym 14127208. 
Rok później działalnośc została rozszerzona o sery podpuszczkowe tzw. 
„ Ser Marszałka”

Wieloletnie doświadczenie jak też współpraca i zaufanie partnerów pozwala nam oferować Państwu produkty o unikatowych walorach smakowych i zdrowotnych, wytwarzany na bazie ekologicznego mleka koziego.

 
 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego